Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μητέρα συναντά τη νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας

Μητέρα συναντά τη νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας

από xper
δημοσιεύτηκε22 September, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Σε τηλεοπτική εκπομπή στη Νότια Κορέα, μητέρα, συνάντησε -με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας- την 7χρονη κόρη της, που πέθανε το 2016 από μια ανίατη ασθένεια.

Το αμφιλεγόμενο συμβάν προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα και ποικίλες αντιδράσεις. Για τη μητέρα, αυτή η πλασματική συνάντηση με το νεκρό παιδί της είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, για πολλούς όμως είναι ένας εφιάλτης που απειλεί να εγκλωβίσει τον άνθρωπο σε ένα εικονικό περιβάλλον.

ο

Η συγκινητική συνομιλία μητέρας και κόρης μέσω εικονικής πραγματικότητας

Το κοριτσάκι, με τα λαμπερά μάτια και τα μαύρα μαλλιά, ρωτά την μητέρα της που ήταν και αν την σκεφτόταν καθόλου, με την Jang Ji-sung να απαντά: «Το κάνω συνεχώς». Η μικρή στην συνέχεια, της λέει:« Μου λείπεις πολύ» με την μητέρα της να απαντά πάλι «Κι εμένα, μου λείπεις τόσο». Η Jang, μάλιστα στην αρχή δίσταζε να αγγίξει το ψηφιακό παιδί μέχρι που η Ναγιεόν επέμεινε να της κρατήσει το χέρι. Τότε η μητέρα, κράτησε το χέρι της κόρης της με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της. Ο πατέρας, ο αδερφός και η αδερφή της Ναγιεόν, που παρακολουθούσαν τα γεγονότα από το ακροατήριο, άρχισαν κι αυτοί να κλαίνε.
Η μητέρα φορώντας ειδικά γάντια μπορεί να αγγίξει την νεκρή κόρη της

ο

/Φωτογραφία: YouTube/ MBCdocumentary

Κάποια στιγμή το μικρό κορίτσι, τρέχει προς την μητέρα του και της δίνει ένα λουλούδι, λέγοντάς της: «Μαμά, όπως βλέπεις δεν πονάω πλέον». Στο τέλος του μαγικού αυτού ταξιδιού εικονικής πραγματικότητας, ο Ναγιεόν ξαπλώνει για να κοιμηθεί, λέγοντας πως είναι κουρασμένη και η μητέρα της της λέει «αντίο».
Η Jang, που φορά ένα κολιέ με τις στάχτες της Ναγιεόν στο λαιμό της, είπε πως έκανε αυτό το ντοκιμαντέρ για να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να έχασαν κάποιο πολύ δικό τους πρόσωπο, όπως η ίδια. «Τρία χρόνια μετά, πλέον πιστεύω πως θα έπρεπε να την αγαπώ περισσότερο παρά να μου λείπει και να αρρωσταίνω στην σκέψη της ώστε να είμαι πιο δυνατή όταν θα την συναντήσω αργότερα. Ελπίζω πως πολλοί άνθρωποι θα θυμούνται την Ναγιεόν αφότου δουν αυτό το ντοκιμαντέρ», έγραψε στο μπλογκ της η μητέρα.

Να σημειωθεί πως το ντοκιμαντέρ έχει γίνει viral, καθώς μέσα σε 5 ημέρες από την προβολή του στο YouTube, το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/mitera-synanta-nekri-kori-eikoniki-pragmatikotita