Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
tsavlis-mitsotakis

Τσαβλής ...με Μητσοτάκη κατά Ζέρβα

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής "ξαναχτυπά".
από newsroom
δημοσιεύτηκε28 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Τη δικαίωση φαίνεται να απολαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, έστω κι αν ακόμα αυτή άργησε να εκφραστεί από επίσημα χείλη, τόσο του κόμματος της ΝΔ, το οποίο του έχει αναστείλει την δική του κομματική ιδιότητά του ως «τιμωρία», όσο και από ένα μεγάλος μέρος της επιστημονικής κοινότητας  αλλά και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, που τάσσεται στο πλευρό του και στηρίζει τη στάση του.  

        Θυμίζουμε ότι ο κ.Τσαβλής, δρώντας απόλυτα «ως επιστήμονας και όχι ως πολιτικός» όπως επί λέξη είχε διευκρινίσει στις πρώτες του δηλώσεις –θέλοντας να υπεραμυνθεί τον εαυτό του και να πει την αλήθεια, γεγονός που ταυτόχρονα καθιστά την ιδιότητα αυτή καθ’ αυτή του επιστήμονα ως πιο σημαντική από αυτή του πολιτικού- προκειμένου να μην πεταχτούν εμβόλια που είχαν μείνει αδιάθετα εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης στις 25 Ιανουαρίου του τρέχοντος, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου εμβολιασμού από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ίδρυμα "Άγιος Παντελεήμονας",  είχε συμμετάσχει σε προσπάθεια να εμβολιασθούν άλλα άτομα. Συνέπεια αυτής της ενέργειας ήταν μετά από δημοσίευμα που τον κατήγγειλε ότι ο ίδιος αλλά και συγγενείς του εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας να λάβει την απόφαση για απομάκρυνση τόσο του ίδιου όσο και την πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δ.Ακριτίδου, η οποία καταγγελλόταν για επίσης για αντίστοιχη στάση σε εμβολιασμό στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος».

       

        Σε ανάρτησή του μετά τις νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την εισαγωγή στους εμβολιασμούς «Λίστας Αναμονής», ώστε κανένα εμβόλιο να μην πηγαίνει χαμένο (σ.σ. μέριμνα που θα έπρεπε να είχε ληφθεί εξ’ αρχής και αποτελεί σε κάθε περίπτωση παράλειψη στον έως χθες σχεδιασμό) ο Δρόσος Τσαβλής αναδημοσιεύει την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας σε δική του επισήμανση τα εξής:

 

Καμία δόση εμβολίου χαμένη!
Πιο δυνατά κ. Πρωθυπουργέ, να ακουστεί και σε κάποιους εδώ στη Θεσσαλονίκη!
Καληνύχτα σας κ. Ζέρβα!

 

 

  mitsotakis-emvoliasmoi