Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιωάννης Καποδίστριας  ο θρύλος της διπλωματίας βίντεο

Ιωάννης Καποδίστριας ο θρύλος της διπλωματίας βίντεο

από το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες»
από xper
δημοσιεύτηκε24 April, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ημερίδα με θέμα Ιωάννης Καποδίστριας «ο θρύλος της διπλωματίας», διοργανώθηκε από  το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες» την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Porto Palace, υπο την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

.

Την εκδήλωση  συντονίσε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι:

Δημήτρης Παπανδρέου, Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ευρωπαίος διπλωμάτης – ο Έλληνας κυβερνήτης.

.

Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, επίκουρος καθηγητής, Πρόεδρος επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ, με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας..

Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός δημοσιογράφος, με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας στην υπηρεσία της Ρωσικής αυτοκρατορίας.

.

 

.

Αθανάσιος Συροπλάκης, ιστορικός, μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα νεότερης και σύγχρονης ιστορίας ΑΠΘ, με θέμα «Ο Καποδίστριας και η Ελληνική επανάσταση 1820- 1822».

.

.

Επίσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «27 Σεπτεμβρίου 1831: Η δολοφονία της Ελλάδος»

.

 Δηλώσεις στην κάμερα του ThessLife.gr έκανε ο

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης – Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ, Α' Θεσσαλονικης

.

 

και

ο Γιάννης Καρυπίδης   Συντονιστής Εκδηλώσεων και Δημόσιων Σχέσεων του Πολιτιστικου Κέντρου "Ρίζες"

«Συνεχίστε να ποτίζετε τις ρίζες» τόνισε στον χαιρετισμό του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι από τον Νοέμβριο του 2016, η Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» πρωτότυπα κείμενα, σε ανάμνηση του Ιωάννη Καποδίστρια.

Σύντομο χαιρετισμό  απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και η πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου «Ρίζες», Τζαβελίνα Ποπόβα-Αλεξανδρίδη.

πατουλιδουαλεξανδριδη-ποπόβα

 

Γιάννης Καρυπίδης   Συντονιστής Εκδηλώσεων και Δημόσιων Σχέσεων του Πολιτιστικου Κέντρου "Ρίζες"

.

.

 

.

 

.

 

.

 

.

 

.

Το πολιτιστικό κέντρο «Ρίζες» συστάθηκε εδώ και τρία χρόνια και έχει ως στόχο τη διάδοση και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών σχέσεων της Ελλάδας και των χωρών του Εύξεινου Πόντου και της Κεντρικής Ασίας.