Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης:Επίσκεωη κ.Πατουλίδου στα αθλητικά έργα

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης:Επίσκεψη κ.Πατουλίδου στα αθλητικά έργα

από xper
δημοσιεύτηκε9 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Για την πορεία των έργων ανάπλασης των παλαιών και δημιουργίας νέων ανοιχτών αθλητικών χώρων του δήμου ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, παρουσία των Αντιδημάρχων  Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρασίνου κ. Βασίλειου Μανωλόπουλου καθώς και Καθαριότητας -Περιβάλλοντος κ. Γεώργιου Κουσίδη και της Διευθύντριας Κοινωνικής Προστασίας  - Παιδείας- Αθλητισμού -Πολιτισμού κ. Μαγδαληνής Ρουσσέτη.

τ

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τις ανακαινισμένες και συντηρημένες υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις στο αθλητικό κέντρο «Θεόδωρος Ριζόπουλος» επι της οδού Κυρίμη. Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ήταν η ανάπλαση και ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ με την αντικατάσταση του δαπέδου, κατασκευή γηπέδου βόλεϋ και  γηπέδου τένις με την παράλληλη κατασκευή νέων περιφράξεων και νέων περιμετρικών καναλιών απορροής ομβρίων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις επί της οδού Γ. Γεννηματά. Στα δύο γήπεδα μπάσκετ μικρών διαστάσεων πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες και ο πλήρης εκσυγχρονισμός τους διασφαλίζοντας το άνετο και ασφαλές παιχνίδι για όλους.

Τέλος επιθεώρησαν και τις εργασίες στο δημοτικό στάδιο ‘’ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ’’ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αλλά και στο Κλειστό Γυμναστήριο Στίβου Αμπελοκήπων «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ». Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε α)ο συνθετικός τάπητας (ταρτάν) για τη διεξαγωγή αγώνων στίβου β) ο συνθετικός τάπητας (ταρτάν) στο κλειστό γυμναστήριο στίβου.  Επίσης αντικαταστάθηκε όλη η επιφάνεια που καλύπτει τον υφιστάμενο εξωτερικό στίβο, με συνθετικό τάπητα τελευταίας τεχνολογία να εγγυάται την ευχρηστία του, την ανθεκτικότητα του σε σχέση με την αθλητική λειτουργία και συμπεριφορά, τις τεχνικές του ιδιότητες και την προστατευτική λειτουργία και συμπεριφορά (απόσβεση των κρουστικών δυνάμεων που ενεργούν στον αθλούμενο σαν αποτέλεσμα της απόδοσης του συνθετικού τάπητα). Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του υπάρχοντα τάπητα, έγινε η γραμμογράφηση των διαδρομών του στίβου με τα νέα δεδομένα, με χρώμα που ορίζουν οι προδιαγραφές της Γ.Γ.Α.

Η κυρία Πατουλίδου εκδήλωσε την ικανοποίησή της για ποιότητα και την ταχύτητα ολοκλήρωσης των εργασιών που εκτελέσθηκαν και συνεχάρη το Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου  ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν για την άμεση εκτέλεση των έργων. Ιδιαίτερα μάλιστα στάθηκε στην στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην υποστήριξη της κ. Πατουλίδου, η οποία προωθεί αθλητικά έργα με μοναδικό στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μαζικού αθλητισμού, ενισχύοντας τις υφιστάμενες δομές και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές, πολίτες και παιδιά να συμμετέχουν σε περισσότερα αθλήματα.

Τα σύγχρονα αθλητικά έργα ολοκληρώθηκαν -παραδόθηκαν και είναι έτοιμα προς χρήση.

\

Επίσης ο Δήμος δημιούργησε και απέδωσε σε λειτουργία δύο σύγχρονα γήπεδα Roller Skate park ένα στην οδό Γ. Γεννηματά και ένα στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος».