Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Αντίσταση εντός Θέματος» | 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

«Αντίσταση εντός Θέματος» | 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Από την Πέμπτη 30 Ιουνίου | Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
από xper
δημοσιεύτηκε1 July, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια
Με επιτυχία και προσέλευση πολύ κόσμου ξεκίνησε χθές στις 7μμ στο πάρκο της ΧΑΝΘ – Ξαρχάκου, το «23ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» παράλληλα η Έκθεση φωτογραφίας των μελών & των φίλων του ΦΚΘ (Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης) με τίτλο ‘Αντίσταση εντός Θέματος’ & με τις φωτογραφίες αναρτημένες γύρω από την παιδική χαρά (στο τμήμα προς την θάλασσα).
Τόσο η έκθεση όσο & οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις του ‘Φεστιβάλ’ θα συνεχιστούν  1 &  2 Ιουλίου 2022.

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) πιστό στις δημοκρατικές  και αντιρατσιστικές του θέσεις,  συμμετέχει, για μία ακόμη φορά, με μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στο 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται  στο Πάρκο ΧΑΝΘ.  

γ

Μετά την επιτυχημένη περσινή μας συνεργασία με συμμετοχή φωτογραφιών μελών του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) στο ημερολόγιο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για το 2022 και ανταποκρινόμενοι  στην  πρόσκληση για την παρουσία της φωτογραφίας στο Φεστιβάλ τους, απευθυνθήκαμε  στα μέλη και τους φίλους του ΦΚΘ ζητώντας φωτογραφικό υλικό με θέματα που αφορούν σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και τις ποικίλες μορφές έκφρασης του Ρατσισμού και της αντιμετώπισής του.

καρκατσελης
Βασίλης Καρκατσέλης

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ένας σημαντικός αριθμός φωτογραφιών θα εκτεθεί στο χώρο του Φεστιβάλ με θέματα όπως το Προσφυγικό και η υποδοχή των μεταναστών, το Αντιφασιστικό, το Αντιπολεμικό, το Έμφυλο.

Μένη Σεϊρίδου
Μένη Σεϊρίδου

Στην έκθεση που έχει τίτλο «Αντίσταση εντός Θέματος», συμμετέχουν 33 φωτογράφοι  μέλη και φίλοι του ΦΚΘ με αλφαβητική σειρά:

Αγγελοπούλου Σοφιάννα, Αυγέρης Γιάννης, Βασιλειάδης Γιώργος,  Γανδά Έλενα, Γρέδη Λουλουδιά, Γκιζάρης Γιώργος,  Γρηγορά Μαριρένα , Δαλλή Πηνελόπη, Ιωάννου Βίκυ-Μαρία,  Ιωάννου Ελένη, Καμπιανάκης Νίκος, Καρκατσέλης Βασίλης, Κούκου Αργυρώ, Μαργαρίτης Φίλιππος , Μουρατίδης Ευθύμης, Μπασιάς Νίκος, Μπάτζιου Κατερίνα, Μπενέκος Ιωάννης , Μιχαήλίδου Πόλυ, Πάλλης Δημήτρης, Πεντζίκης Γιώργος, Πομάκης Γιάννης, Προβατίδου Μαρίνα, Ράπτης Θανάσης,  Σεϊρίδου Μένη, Σκάρος Βαγγέλης, Τσιλιγκιρλιδης Γιώργος, Τσιγκράκης  Δημήτρης, Τσιτσικλή Δώρα, Τσολάκ Ορχάν, Φτάρας Παναγιώτης, Χατζηστεφάνου Άννα-Μαρία, Χολογγούνης Γιάννης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Έλενα Γανδά και ο Βασίλης Καρκατσέλης.

Έλενα Γανδά
Έλενα Γανδά

INFO

 Η έκθεση θα λειτουργεί μόνο το τριήμερο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στο πάρκο ΞΑΡΧΑΚΟΣ, (ΧΑΝΘ) της Θεσσαλονίκης (Ευρύτερη περιοχή Λευκού Πύργου).

Γιώργος Γκιζάρης
Γιώργος Γκιζάρης

Από την Πέμπτη 30 Ιούνη και τις Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιούλη 2022.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε για τις σημερινές ανάγκες περιεχομένου της τέχνης και της φωτογραφίας (κοινωνικού ή πολιτικού κτλ).

Για περισσότερα, το υπόλοιπο πρόγραμμα και τον χάρτη των δράσεων, στη διεύθυνση:

* https://antiratsistiki.gr/ektheseis/

Ορχάν Τσολάκ
Ορχάν Τσολάκ

Όλες, όλα, όλοι θα έχουν μια πατρίδα, όσο υπάρχει Σαλονίκη