Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας στον Δήμο Θερμαϊκού εγκαινίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας στον Δήμο Θερμαϊκού εγκαινίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

από xper
δημοσιεύτηκε30 January, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας στον Δήμο Θερμαϊκού εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

9

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

9

Το νέο, σύγχρονο σχολείο είναι δυναμικότητας 300 μαθητών, βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “το νέο σχολείο, πέρα από το γεγονός ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες για τους μαθητές και τους καθηγητές, δίνει επίσης λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Θερμαϊκού, που βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια με τις νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες που κατασκευάζουμε και παραδίδουμε. Πρόκειται για μια πλήρη σχολική μονάδα, από τις πλέον σύγχρονες στην Κεντρική Μακεδονία”.

τζι

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Περαίας αναπτύσσεται σε δυο ορόφους. Στο νέο κτίριο στεγάζονται όλοι οι αναγκαίοι κοινωνικοί χώροι, δηλαδή βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες διοίκησης, κυλικείο, χώρος φαγητού, βοηθητικοί χώροι και αποθηκευτικοί χώροι, αλλά και δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα φυσικών επιστημών, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα πληροφορικής και αίθουσα ξένων γλωσσών. Πέρα από το κτίριο ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον αύλειο χώρο, που περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ και χώρους πρασίνου, πλήρως φωτισμένους. Επίσης, παρέχεται πλήρης πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες σε όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Κάθε νέο σχολείο που ανοίγει είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί όλα τα παιδιά, αξίζουν ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο αυτό της Παιδείας. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Γι’ αυτό και προχωράμε όλα αυτά τα χρόνια σε συνεχείς κατασκευές νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων, αλλά και στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολείων”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

τ

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την Παιδεία:

-Υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε περισσότερα από 52 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εξυπηρετούν περισσότερους από 15.000 μαθητές.

-Εξοπλίστηκαν 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

-Εξοπλίστηκαν με νέα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

-Κατασκευάστηκαν 18 νέα σχολεία.

-Κατασκευάζονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 35 νέα σύγχρονα σχολεία.

-Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζει να είναι δίπλα στους γονείς και την οικογένεια, εξασφαλίζοντας σταθερά από το 2015, μέχρι και σήμερα, χιλιάδες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον.

“Με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, που παραδίδουμε στους μαθητές και τους δασκάλους, αποδεικνύουμε για ακόμα μία φορά ότι με σχέδιο, μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μπορούμε να φέρνουμε απτές λύσεις, να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Αυτή άλλωστε, είναι η διαρκής προτεραιότητά μας σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα, τρέχουμε τις διαδικασίες, αξιοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, αναβαθμίζοντας τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και εδώ, στην Περαία, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας