Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οpera Greek Echos

“Opera Greek Echos” Εκδήλωση λήξης Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου | Opera Greek Echos | ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ – Είσοδος ελεύθερη | Τηλ Επικ. 2310640395, 2310589200 | Ώρα προσέλευσης 20:00 – Ώρα έναρξης 21:15
από xper
δημοσιεύτηκε29 September, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

"Οpera Greek Echos", οι ελληνικοί αντίλαλοι της όπερας, µια συναυλία αφιερωµένη στον µοναδικό συνδυασµό του οπερατικού τραγουδιού και ρεπερτορίου µε τον ελληνικό ήχο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

H λυρική τραγουδίστρια ΜέτζοΣοπράνο Σταµατία Μολλούδη, γνωστή από εµφανίσεις της σε µέγαρα και θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, µας συστήνει µια συναυλιακή εµπειρία µε αγαπηµένο λυρικό ρεπερτόριο µε άρωµα Ελλάδας. Στην συνεχή της αναζήτηση για νέους και διαφορετικούς ήχους πάνω στο λυρικό ρεπερτόριο, δηµιουργεί ένα διάλογο ανάµεσα στον οπερατικό ήχο και το ελληνικό µουσικό χρώµα, συγκεντρώνοντας γυναίκες µουσικούς οργάνων κλασικής µουσικής και παραδοσιακής ελληνικής µουσικής, και δηµιουργεί ένα νέο φρέσκο µουσικό σχήµα του οποίου και ηγείται, µε το όνοµα StaMatia group.

Μοναδικές κοπέλες η κάθε µια βιρτουόζα στο όργανό της, οι οποίες εκτός από το βασικό τους µουσικό όργανο, παίζουν και εναλλάσσουν και άλλα ενώ ταυτόχρονα τραγουδούν τα φωνητικά, προσθέτοντας ένα ονειρικό πολυφωνικό αποτέλεσµα. Έτσι, ενώνουν τις δυνάµεις τους αυτοσχεδιάζουν µουσικά και παρουσιάζουν διασκευές από αγαπηµένα της λυρικά και ελληνικά τραγούδια σε πρωτότυπη ενορχήστρωση η οποία αναδεικνύει τη µαγεία της σύµπραξης του κλασσικού ήχου µε τον ελληνικό.

Νάγια Μυσερλή (άρπα, πιάνο, βιολί, φωνητικά-Soprano), Κλεονίκη Χατζηπαναγιώτου (τσέλο, λύρα, φωνητικά), Δήµητρα Σίτσα (κανονάκι, λύρα, κρουστά, φωνητικά), Αθανασία Σταθιά (κανονάκι, κρουστά, φωνητικά), Ζωή Λιάπη (µαέστρος, πιάνο, άρπα, βιολί, φωνητικά-Soprano, ενορχηστρώσεις και γραφιστικά - GraphArtists).

Σταµατία Μολλούδη (φωνή-MezzoSoprano, ρεπερτόριο-διασκευές, καλλιτεχνική επιµέλεια και οργάνωση παραγωγής - VoicePortal)

Μια συναυλία φιλική προς όλους, καθώς απευθύνεται από κοινού και στο ακροατήριο που αγαπάει την όπερα και το λυρικό τραγούδι, αλλά και σε εκείνους που δεν άκουσαν ποτέ αυτό το είδος µουσικής, αλλά αγαπούν τον ελληνικό ήχο και την µουσική γενικότερα.

 

INFO:
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 20.00
Ώρα έναρξης: 21.15