Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ε

Δημαιρεσίες στο Δ. Ωραιοκάστρου

Οι νέες συνθέσεις του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής
από xper
δημοσιεύτηκε6 January, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Δημαιρεσίες στο Δ. Ωραιοκάστρου: Οι νέες συνθέσεις του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής

Νέες συνθέσεις στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου και της Δημοτικής Επιτροπής αναδείχθηκαν χθες, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024, μετά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης.

Η έναρξη της ειδικής συνεδρίασης έγινε με την κοπή της βασιλόπιτας. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης. Ευχήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανέλαβαν καθήκοντα 1η Ιανουαρίου 2024 να έχουν υγεία, εποικοδομητική θητεία και να εργάζονται με πνεύμα συνεργασίας προς όφελος του τόπου.

Το φλουρί της βασιλόπιτας «έπεσε» στη γενική γραμματέα του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αναστασία Σισμανίδου, ενώ στα πιτάκια που μοιράστηκαν στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το φλουρί έτυχε η δημοτική σύμβουλος, Όλγα Γαβότση, στην οποία δόθηκαν ως δώρο μία εικόνα της Παναγίας και ένα χρυσό φλουρί.

;

Οι δημαιρεσίες

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου εξελέγη ο Άγγελος Πανούσης, ο οποίος προτάθηκε από την διοικούσα δημοτική παράταξη «Ανθρώπων Έργα». Αντιπρόεδρος του οργάνου αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Αποστολίδης από τον συνδυασμό «Μαζί για τον τόπο μας» και γραμματέας η Όλγα Βασιλειάδου - Εδιρνέλη από τον συνδυασμό «αν.α.σ.α.».

Η σύνθεση της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής

Στη συνέχεια, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέλεξαν τα μέλη της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από επτά μέλη και πλέον θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Με απόφαση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Δημήτρης Καρασαββίδης.

Από τον συνδυασμό της διοικούσας δημοτικής παράταξης «Ανθρώπων Έργα» εξελέγησαν  ως τακτικά μέλη οι Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, Κωνσταντίνος Μοσχοβόπουλος, Χριστίνα Ζάπρα και Παρισόπουλος Γιώργος και ως αναπληρωματικά μέλη οι Χριστίνα Αλίρη, Ευαγγελία Δρόσου, Χαράλαμπος Καζαντζίδης και Κυριάκος Δούμπαλας.

Από την αντιπολίτευση από τον συνδυασμό «Μαζί για τον τόπο μας» ως τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι Πέτρος Αταμιάν και Ηρακλής Τσακαλίδης και ως αναπληρωματικά από τον συνδυασμό «αν.α.σ.α.» ο Παντελής Σκαρλάτος και από την «Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου» ο Άγγελος Θεμελής.

Π. Τσακίρης: Ξεκινά μια νέα εποχή που θα μεταμορφώσει το Δήμο Ωραιοκάστρου

«Το 2023 ήταν ένα έτος που σφράγισε μια ιδιαίτερα παραγωγική περίοδο για τον Δήμο μας με έργα που αλλάζουν τη ζωή μας σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Δρομολογήσαμε τις εξελίξεις για έργα που θα καταστήσουν τον Δήμο Ωραιοκάστρου πρότυπο στην ευρύτερη περιοχή. Ξεκολλήσαμε το κάρο από τη λάσπη της αδράνειας, πήραμε δύσκολες, αλλά χρήσιμες αποφάσεις για τον τόπο και τους κατοίκους. Δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Το πιο σημαντικό από όλα αυτά είναι ότι τα πετύχαμε στις περισσότερες περιπτώσεις με ευρείες πλειοψηφίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό ήταν μία μεγάλη κατάκτηση. Εάν πραγματικά το θέλουμε μπορούμε από κοινού να κάνουμε θαύματα. Τη συνεννόηση την επιβάλλουν οι δύσκολες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και οι πολίτες θέλουν να μας δουν να το πράττουμε από κοινού. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Και υπογράμμισε: «Το 2024, επιφορτισμένοι με την ευθύνη να συνεχίσουμε ακόμη δυναμικότερα, ξεκινάει μια νέα εποχή που θα μεταμορφώσει τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Στις δημοκρατίες ο πολίτης διαθέτει δύο όπλα: το λόγο και την ψήφο του. Τον Οκτώβρη μέσω της μεγάλης αυτής γιορτής της Δημοκρατίας, μέσω των εκλογών, οι πολίτες αποφάσισαν. Κάθε μέρα όμως οι πολίτες μας μιλάνε και εμείς οφείλουμε να τους ακούμε και αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε ως δημοτική αρχή».

Καταλήγοντας ο κ. Τσακίρης ευχήθηκε υγεία, ευημερία και κυρίως ειρήνη και ομοψυχία, αγαθά πολύτιμα που στερήθηκε ο κόσμος το προηγούμενο έτος.

Ά. Πανούσης: Βασίζομαι στη συνεργασία σας για να λειτουργήσουμε προς όφελος των πολιτών

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, Άγγελος Πανούσης, στο χαιρετισμό του τόνισε πως η εκλογή του αποτελεί τιμή και ταυτόχρονα πρόκληση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της θέσης.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη,  και τα μέλη της παράταξης μας. Ευχαριστώ και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Βασίζομαι στη συνεργασία σας για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κοινός τόπος όλων είναι η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας», ανέφερε ο κ. Πανούσης.

Στη συνέχεια συνεχάρη για την εκλογή τους τον αντιπρόεδρο, Θεόδωρο Αποστολίδη και την γραμματέα, Όλγα Βασιλειάδου-Εδιρνέλη, που από την πλευρά τους σημείωσαν ότι θα εργαστούν με γνώμονα το όφελος του τόπου και των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Πριν την ειδική συνεδρίαση η απερχόμενη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Δρόσου, προσκάλεσε και ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου για την προσφορά τους στον Δήμο Ωραιοκάστρου.