Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
α

«Κατακλυσμός» επισκεπτών στην 30η AGROTICA

από xper
δημοσιεύτηκε3 February, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το αδιαχώρητο επικρατεί στην 30η AGROTICA στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου συρρέουν κατά δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στη μεγάλη γιορτή της αγροτικής καινοτομίας και τεχνολογίας.

Η 30η AGROTICA αποτελεί το σημείο αναφοράς για όλες τις νεότερες εξελίξεις της γεωργίας, οι οποίες παρουσιάζονται στα σταντ των εκθετών, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται και πολλές επιστημονικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις από επιχειρήσεις και φορείς.

α

Παράλληλα η AGROTICA αποτελεί και ένα ανοιχτό φόρουμ ζυμώσεων και εποικοδομητικού προβληματισμού για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η έκθεση υποδέχεται πολλές οργανωμένες αποστολές αγροτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που καταφθάνουν μαζικά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο.

Άρτια και με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό σταθμευμένων οχημάτων και λεωφορείων είναι η λειτουργία των τεσσάρων χώρων δωρεάν προσωρινής στάθμευσης, που είναι ανοιχτοί κατά τη διάρκεια του τετραημέρου της AGROTICA από τις 9.30 έως τις 21.30 και λειτουργούν ως σταθμοί μετεπιβίβασης προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις αυτοί χώροι βρίσκονται στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (είσοδος-έξοδος από την Πύλη 11, οδός 26ης Οκτωβρίου), στη συμβολή των οδών Ι. Κωλέττη και Παλαιού Σταθμού (απέναντι από το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο), στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου του δήμου Παύλου Μελά και στη Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολις στη Θέρμη.

α

Στο σημερινό πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης ξεχωρίζει το μεγάλης βαρύτητας 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA, που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- HELEXPO, όπου παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες συστημικές προσεγγίσεις για την αναγέννηση της γεωργίας και της υπαίθρου.

Ακόμη σήμερα η ΔΕΘ-HELEXPO συνδιοργάνωσε (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) μαζί με το Alegre Growshop ημερίδα για την καλλιέργεια της κάνναβης, ενώ μαζί με το ΕΚΕΤΑ πραγματοποιεί (περίπτερο 11, stand 1) εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική στη Γεωργία 2.0.

Συνεργασία AGROTICA και ΕΙΜΑ

Στο πλαίσιο της AGROTICA παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση η 46η διοργάνωση της EIMA International, της έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων που θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια από τις 6-10 Νοεμβρίου 2024.

Στους 14 τομείς εξειδίκευσης της και σε 5 θεματικά πάρκα η EIMA προσφέρει πάνω από 50 χιλιάδες μοντέλα μηχανημάτων, εξοπλισμού και εξαρτημάτων για τη γεωργία και το πράσινο, καθώς και προηγμένες λύσεις για τις αροτραίες καλλιέργειες, τη χορτονομή, τη δασοκομία κα.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις ήταν παρούσες στην EIMA με 14 εταιρείες το 2022, ενώ μέχρι στιγμής 12 Έλληνες κατασκευαστές έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην ΕΙΜΑ του 2024.

Η επετειακή 30η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, «AGROTICA», μετρά 1.804 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 49 χώρες και πάνω από 40.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).

Το ωράριο της AGROTICA είναι σήμερα από τις 10:00-20:00 και αύριο Κυριακή από τις 10:00-19:00.