Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
EURO CHANNEL: Απονομή βραβείων σε διακεκριμένους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης

EURO CHANNEL: Απονομή βραβείων σε διακεκριμένους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης

από xper
δημοσιεύτηκε15 June, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων σε ΜΜΕ και διακεκριμένους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024 το EURO CHANNEL σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” του Δήμου Θεσσαλονίκης.

5

 

f

Δείτε όλη την εκδήλωση:https://www.youtube.com/watch?v=lxjBST5l9AA&t=2s

 

υ

Οι βραβευμένοι δημοσιογράφοι ξεδίπλωσαν τις αναμνήσεις τους από την εποχή που κυριαρχούσε ο έντυπος τύπος και η δημοσιογραφία διατηρούσε τα χαρακτηριστικά της μαχητικότητας.

α

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία και βράβευση του “πρύτανη” της δημοσιογραφίας , 90χρονου Αντώνη Κούρτη, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον τύπο της Θεσσαλονίκης και μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Πρόεδρος της ΔΕΘ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου, διευθυντής των εφημερίδων “Θεσσαλονίκη” και “Αγγελιοφόρος”.

Για την προσφορά τους στον τύπο βραβεύτηκαν επίσης οι δημοσιογράφοι: Άγγελος Κολοκοτρώνης,

ο

Αντώνης Ωραήλογλου,

κ

 

κ

Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Τάσος Κωτσόπουλος, Κατερίνα Καριζώνη και Αναστασία Τεντοκάλη.

“Ο τόπος μας στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος, και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Για μένα η ζωή έχει τρεις αρχές, ελευθερία σκέψης και δράσης, δημοκρατία και διαφάνεια. Διαφάνεια σε όλα και κανόνες της αγοράς.

Εμείς με αυτό τον τρόπο λειτουργούμε τη euro τηλεόραση”, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο ιδιοκτήτης της EURO TV κ. Ρήγας Φερραίος.

γ

Ο ίδιος τόνισε ότι “λέγεται πολλές φορές ότι οι λαοί που δεν τιμούν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον. Γι’ αυτό εμείς αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη δημοσιογραφία και να φέρουμε εδώ πρόσωπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία”.

“Είναι εξαιρετική η πρωτοβουλία σας να τιμάται παλαιές και νέες προσωπικότητες του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, που περνάει μια βαθιά κρίση και ίσως αυτή η όσμωση και αυτή η σχέση της νέας γενιάς, -που δεν ευθύνεται η ίδια για την κρίση, ευθύνονται άλλα πράγματα-, με τους παλιούς δημοσιογράφους, να διαμορφώνει μια ισοροπία”, σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος.

κ

Ο δημοσιογράφος κ. Φώτης Κουτσαμπάρης, κεντρικός ομιλητής, εκτίμησε, μεταξύ άλλων ότι “είχε, έχει και θα έχει μέλλον η μαχητική δημοσιογραφία, εφόσον οι επαγγελματίες  ξανα – αποκτήσουν την επαφή τους με την κοινωνία, βγούνε από το καβούκι της οθόνης, αφήσουν την αντιγραφή – επικόλληση και ξεκινήσουν την έρευνα, τις αποκαλύψεις, να βρίσκουν ενδιαφέροντα θέματα, θέματα που απασχολούν τους πολίτες,  να απαγκιστρωθούν από την εξουσία και τις δημόσιες σχέσεις με αυτή, να αναζητούν και να προβάλλουν την αλήθεια των πραγμάτων, να υπερασπίζονται το κοινωνικό συμφέρον, τους αδύναμους”.

Την εκδήλωση, που μεταδόθηκε απευθείας από το Euro Channel και το Δίκτυο Σερρών, παρουσίασε η Σόνια Αβραμίδου. 

η