Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ειδικές Δυνάμεις στη ΔΕΘ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην 82η ΔΕΘ

Εντυπωσιάζει η παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων
από webadmin
δημοσιεύτηκε14 September, 2017
ΧΩΡΙΣσχόλια

Άκρως εντυπωσιακό είναι το Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο επισκέπτης της ΔΕΘ μπορεί να δει απο κοντά Οπλικά Συστήματα, το Τάγμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς, αλλά και να δοκιμάσει τις τεχνικές αναρρίχησης των Ειδικών Δυνάμεων με τους Καταδρομείς να έχουν τον πρώτο λόγο!

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην 82η ΔΕΘ εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσεώς τους και της διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες. Αποσκοπεί δε στην ανάδειξη του πολυσχιδούς έργου τους, τόσο στο επίπεδο της επιχειρησιακής τους αποστολής, όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής τους προσφοράς, με προβολή της ιστορίας, των δυνατοτήτων και των προοπτικών τους.
 


Το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελείται από εκθέματα των τριών Κλάδων, καθώς και του Πολεμικού Μουσείου/Παράρτημα Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει τις ακόλουθες τέσσερις θεματικές ενότητες:

Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον”, με αναφορά στη συνολική ιστορική διαδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι σήμερα.

Διάδραση με το Κοινό”, με δράσεις, στις οποίες θα είναι δυνατή η συμμετοχή του κοινού π.χ. τεχνική αναρρίχηση και εκμάθηση κόμβων. Επίσης παρουσιάζονται δράσεις Ειδικών Δυνάμεων και του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς.

Διοικητική Μέριμνα σε δράση”, όπου επιδεικνύεται η λειτουργία αναγκαίων υπηρεσιών υγειονομικής υποστήριξης και τροφοδοσίας, σε συνθήκες εκστρατείας.

Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις”, όπου εκτίθεται αντιπροσωπευτικό δείγμα των διατιθέμενων οπλικών συστημάτων.