Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
.χορευτικό δρώμενο

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ « ΕΡΩΣ 1 »

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το χορευτικό δρώμενο "EΡΩΣ 1"
από xper
δημοσιεύτηκε21 March, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το χορευτικό δρώμενο "EΡΩΣ 1" της Ροδούλας Γουλιαμπέρη, χορογράφου και χορεύτριας, σε συνεργασία με τις εικαστικές περφορμανς των καλλιτεχνών

Ιουλία Γεωργίου και Χριστίνα Παπακυριάκου και με τη συμμετοχή της μουσικής δημιουργίας του Αναστάσιου Κοκκινίδη.


Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 20.00, στην αίθουσα Αλλατίνη-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Είσοδος ελεύθερη


Έρως 1
…Το σώμα σου μια διάφανη λίμνη, στο βυθό της φαίνεται η λευκή βουλιαγμένη πολιτεία. Το σώμα σου ένα τεράστιο ακάθεκτο χταπόδι μες στη γυάλα του φεγγαριού με ματωμένα πλοκάμια…
Το σώμα, ο χορός, σμίγουν γαλήνια με τη μουσική, με φωνές, με σκιές, με φώτα φτιαγμένα από έγχρωμο μελάνι και προβάλλονται ζωντανά στη σκηνή.


Αυτή η δημιουργία, ελεύθερα εμπνευσμένη από τα ποιήματα Ερωτικά του Γιάννη Ρίτσου και Poème à la mystérieuse του Robert Desnos, αναφέρεται στον έρωτα, το σώμα, την παρουσία ή απουσία του αγαπημένου ατόμου.