Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
O FM100 σήμερα κλείνει 33 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και κοιτά ψηλά|Τα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης αλλάζουν

O FM100 σήμερα κλείνει 33 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και κοιτά ψηλά|Τα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης αλλάζουν

Το νέο κεντρικό moto, «Κοίτα ψηλά!», αποτελεί προτροπή που σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης
από xper
δημοσιεύτηκε3 September, 2020
ΧΩΡΙΣσχόλια

Νέο ξεκίνημα για τη Δημοτική Τηλεόραση TV 100 της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τον μακροβιότερο μη κρατικό τηλεοπτικό σταθμό εν λειτουργία στην Ελλάδα, με 33 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και τα νέα λογότυπα των δημοτικών ΜΜΕ, καθώς και το νέο μουσικό σήμα της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100.

τβ100Το νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα -που θ΄ ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες- θα βασίζεται στην ανανέωση του ύφους και της νέας εικόνας των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί βασικό στόχος της δημοτικής Αρχής του κ.Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου κ.Γιάννη Κεσόπουλου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρει τα εξής:
«Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης των Δημοτικών ΜΜΕ, ώστε η Θεσσαλονίκη της εξωστρέφειας και της προόδου να αποκτήσει τα ΜΜΕ που της αρμόζουν. Τα ΜΜΕ που θα προβάλλουν με κάθε σύγχρονο τρόπο τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ΜΜΕ που θα έχουν άμεση επαφή με την κοινωνία της πόλης, τα ΜΜΕ που θα ταυτίζονται με τη Θεσσαλονίκη τόσο στη συνείδηση του κατοίκου όσο και του επισκέπτη. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Δημοτική Τηλεόραση TV100, το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 και το εθελοντικό μουσικό ραδιόφωνο FM100,6 σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια με τη λειτουργία τους άνοιξαν τον δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στην Ελλάδα. Η ιστορικότητά τους είναι ένα πλεονέκτημα που δείχνει τον μοναδικό δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε: τον δρόμο της ανάπτυξής τους. Σήμερα, 33 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργία τους, ανανεώνουμε την εικόνα τους με ένα νέο σύγχρονο και δυναμικό λογότυπο που συνοδεύεται από την προτροπή ‘Κοίτα ψηλά’, δυο λέξεις που συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία μας για τα Δημοτικά ΜΜΕ αλλά και για την ίδια την πόλη. Πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά, πρέπει να στοχεύσουμε ψηλά. Είναι ένας ασφαλής δρόμος για την πρόοδο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Μηνάς Σαμαντζίδης τονίζει:
«Τριάντα τρία χρόνια μετά την πρώτη εκπομπή ελεύθερου ραδιοφώνου στην Ελλάδα, που δεν ήταν άλλο από τον FM100 της Θεσσαλονίκης, προχωρούμε στην ανασυγκρότηση των Δημοτικών ΜΜΕ. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε ψηλά, εκεί που όλοι οι Θεσσαλονικείς θέλουμε να βρίσκονται η Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, με πολλά εμπόδια, αλλά απέναντί τους αντιπαρατάσσουμε συστηματική και σκληρή δουλειά, διοίκηση, στελέχη και εργαζόμενοι μαζί. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την τεχνολογική αναβάθμισή τους, όπως πχ με τη διαμόρφωση του κεντρικού τηλεοπτικού στούντιο με ψηφιακές οθόνες ή την αναβάθμιση του κεραιοσυστήματος, ενώ προχωρούμε και στην αναβάθμιση του προγράμματός τους με τηλεοπτικές εκπομπές για την ενημέρωση σε υψηλό επίπεδο, με εκπομπές για την ιστορία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.ά. ή με ένα πλήρες πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και τις επτά μέρες της εβδομάδας. Παράλληλα εκσυγχρονίζουμε την εμπορική πολιτική της ΔΕΠΘΕ, ώστε να είναι φιλική στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι τα 35 χρόνια των Δημοτικών ΜΜΕ να βρουν την TV100, τον FM100 και τον FM100,6 σε άλλο επίπεδο. Το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης ξανά πρώτο και τη Δημοτική Τηλεόραση πρότυπη περιφερειακή τηλεόραση στη χώρα».

100

Κοίτα ψηλά! 👁‍🗨©️ #Koitapsila
Το νέο μότο της #TV100Thessaloniki και του #FM100 δεν είναι προστακτικό, είναι προτρεπτικό.
Είναι μια θετική παρακίνηση προς τον καθέναν.
Είναι το άλμα από κάτω προς τα επάνω, η εξέλιξη, κάτι που προσδιορίζει την ανάγκη αλλά και τη στόχευση των Δημοτικών ΜΜΕ.
Είναι πράξη, είναι λογική, είναι νοοτροπία, είναι κίνηση, είναι ενέργεια. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που δίνει το σύνθημα για το νέο ξεκίνημα!
Όπως λέει και το τραγούδι των Magic de Spell: «Κοίτα ψηλά στον ουρανό / και μην κοιτάζεις κάτω / ή θα ζηλέψεις το Θεό / ή θ'ακουμπήσεις πάτο» (στίχοι: Γιάννης Παλαμίδας)

#Neoprogramma
#Neaeikona
#Neamatia
👁‍🗨fm100.gr | tv100.eu | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙ | SKG

100

FM100 Thessaloniki 🎧 Χρόνια Πολλά !

🎙O FM100 σήμερα κλείνει 33 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και το γιορτάζει!

📻 3 Σεπτεμβρίου του 1987 📻 εξέπεμψε το Δημοτικό Ραδιόφωνο
Θεσσαλονίκης, το πρώτο μη κρατικό ραδιόφωνο, βάζοντας τις βάσεις για πλουραλιστική και αδέσμευτη ραδιοφωνία και τηλεόραση. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο μύλο της ανεξάρτητης ενημέρωσης αλλά και της ποιοτικής ψυχαγωγίας! Χιλιάδες ραδιοφωνικές ώρες με τα μικρόφωνα πάντα ανοικτά τόσο σε πρόσωπα της πόλης, όσο και σε εμβληματικές
προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή του τόπου!
Σήμερα το πρόγραμμα του FM100 εκπέμπει επετειακά και το
γιορτάζει μαζί σας!
🎙Από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, οι γραμμές και τα μικρόφωνα ανοίγουν. Οι Βασίλης Κοντογουλίδης, Πόλυς Μαυρόπουλος, Σοφία Ξανθοπούλου και Αλεξάνδρα Μαρτίδου υποδέχονται πρόσωπα που έχουν φιλοξενηθεί στις εκπομπές του fm100, φίλους και ακροατές από όλους τους χώρους για να
μοιραστούν ευχές και αναμνήσεις.


🎙Ενώ από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, η «παλαιότερη» εν ενεργεία ραδιοφωνική παραγωγός του fm100, Δέσποινα Αυγερίδου, συναντά άλλους «παλιούς» παραγωγούς, δημοσιογράφους, φίλους και θυμάται μαζί τους ξεχωριστές στιγμές από τη μακρόχρονη πορεία του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

100