Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
καιτετζιδης-τσιπρας

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: 3/3 δικαίωση για τον δήμο.

Με πρωθυπουργική εντολή 12 στρέμματα στον δήμο για τη δημιουργία νέων σχολείων!!!
από xper
δημοσιεύτηκε31 March, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ιστορική δικαίωση για τον δήμο αποτελεί η χτεσινή παραχώρηση δύο οικοπέδων για να κτισθούν νέες σχολικές μονάδες.

Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη στο περιθώριο του 11ου αναπτυξιακού συνεδρίου, παρουσία και της αρμόδιας υπουργού Θεανώς Φωτίου.

Πρόκειται για δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης  περίπου 12 στρεμμάτων κυριότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα οποία η κυβέρνηση παραχωρεί στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για τη δημιουργία ενός δημοτικού και ενός γυμνασίου.

«Καλωσορίζουμε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την κατασκευή δύο νέων σχολείων στον δήμο μας. Όταν η πολιτεία ανακοινώνει ότι παραχωρεί χώρους για την εκπαίδευση είναι μια καλή ημέρα για όλους. Για τους πολίτες, για τη νέα γενιά και πάνω απ' όλα για την Ελλάδα. Για εμάς η συγκεκριμένη παραχώρηση είναι και μια διπλή δικαίωση: τόσο γιατί το σχετικό αίτημα αποτελεί διεκδίκηση του δήμου εδώ και 15 χρόνια όσο και γιατί υλοποιείται ύστερα από οργανωμένη δουλειά και προετοιμασία», σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που συμμετείχε μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο δήμαρχος κατά την παρέμβασή του εξέφρασε στον πρωθυπουργό την άποψη ότι η κυβέρνηση και η πολιτεία θα πρέπει συνολικά και θεσμικά να ρυθμίσουν το ζήτημα της παραχώρησης οικοπέδων που διαθέτουν φορείς του δημοσίου (π.χ. υπουργεία, Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Υπουργείο Γεωργίας κλπ.) προς τους ΟΤΑ για την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα οποία σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα και σε πολλές περιπτώσεις καταπατημένα.

Στα παραλειπόμενα της συνάντησης η επισήμανση του δημάρχου προς τον πρωθυπουργό ότι μόνο το τελευταίο 15ημερο ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη πέτυχε τρεις μεγάλες επιτυχίες, σημειώνοντας 3/3!

Ξεκινώντας με την ανακοίνωση της κατασκευής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, συνεχίζοντας με την υπογραφή από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά του σχεδίου της σύμβασης για τη μαρίνα σκαφών της Πυλαίας και καταλήγοντας χτες με την παραχώρηση 12 στρεμμάτων στον δήμο για την κατασκευή των νέων σχολείων.