Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπάλες ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά

Μπάλες ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά

ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη υποστηρίζει το καινοτόμο πρόγραμμα Youthorama
από webadmin
δημοσιεύτηκε10 April, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Πρότυπες μπάλες ποδοσφαίρου που εκπέμπουν ειδικό ηχητικό σήμα θα μοιραστούν δωρεάν σε τυφλά παιδιά στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας "Μία μπάλα για όλους". Οι μπάλες θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια καινοτόμου εκπαιδευτικού εργαλείου σε σχολεία, ενώ θα μοιραστούν δωρεάν σε τυφλά παιδιά και νέους σε όλη την Ελλάδα, τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Σταθερός υποστηρικτής του καινοτόμου προγράμματος «Youthorama» ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά στηρίζει ως πρεσβευτής του προγράμματος τις ανοιχτές δράσεις για την ευρωπαϊκή νεολαία και τη διεθνή καμπάνια «Μία μπάλα για όλους» στο πλαίσιο της οποίας θα μοιραστούν δωρεάν πρότυπες μπάλες ποδοσφαίρου σε τυφλά παιδιά.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τα παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης θα πραγματοποιηθεί τουρνουά 3 vs 3 ευστοχίας πέναλτι με κλειστά μάτια, την Τρίτη 10 Απριλίου, από τις 4 μέχρις τις 6 το απόγευμα στο Mediterranean Cosmos. H δράση συγχρηματοδοτείται από το UEFA Foundation for Children και είναι ανοιχτή σε όλους, τυφλούς και βλέποντες, παιδιά και νέους, οικογένειες, αγόρια και κορίτσια.

Οι δράσεις του «Youthorama» εντάσσονται στο ετήσιο σχέδιο Erasmus+ Νεολαία- I.NE.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που περιλαμβάνει τη σύμπραξη εταίρων από Ουγγαρία, Ισπανία, Τουρκία και Κύπρο και με δικαιούχο φορέα το Όραμα Νέων Youthorama.

«Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο του Οράματος Νέων «Youthorama», Παγκόσμιο Υπεύθυνο Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Τυφλών, Ηλία Μάστορα για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και αποδέχθηκα την πρότασή του ο δήμος μας να γίνει υποστηρικτής της ιδέας κι εγώ ο ίδιος να συμμετέχω ως πρεσβευτής σε όλες τις δράσεις. Έχουμε χρέος να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

O Ηλίας Μάστορας είναι από το 1999 προπονητής σκάκι στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Έχει γράψει το παιδικό παραμύθι "Βέρα, η μαγική Σκακιέρα", ενώ είναι πρόεδρος στο Όραμα Νέων Youthorama που ιδρύθηκε το 2003. Επίσης ασχολείται από το 1996 με το ποδόσφαιρο τυφλών και τα τελευταία χρόνια είναι Παγκόσμιος Υπεύθυνος Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Τυφλών, διαιτητεύοντας στο παρελθόν τον τελικό στην Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008 ενώ συμμετείχε ως Υπεύθυνος Διαιτησίας στο Ρίο 2016.

Ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη είναι υποστηρικτής των δράσεων, ενώ ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα είναι, όπως και πέρυσι, ο πρεσβευτής του Προγράμματος ως αναγνωρίσιμο δημόσιο πρόσωπο μαζί με τον Στράτο Χατζηαποστολίδη, μέλος της Εθνικής Ομάδας που κατέκτησε την 4η Παραολυμπιακή θέση - Αθήνα 2004 Ποδόσφαιρο Τυφλών.