Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
tsavlis-shinas

Ο Δρόσος Τσαβλής στις Βρυξέλλες: Συνάντηση με Σχοινά

Γιατί συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά
από newsroom
δημοσιεύτηκε20 May, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με καταγωγή από το τη Χαλκιδική, Μαργαρίτη Σχοινά.

tsavlis-shinas3

Σημειώνουμε ότι δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε συναντήσεις τόσο σημαντικού επιπέδου από δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης και η συνάντηση αυτή, σαφώς και καταγράφεται με θετικό πρόσημο για τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

tsavlis

Σε δήλωσή του σημείωσε: Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να συναντήσω τον Έλληνα Επίτροπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ευρωπαϊκού τρόπου ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο γραφείο του στις Βρυξέλλες και να συζητήσω μαζί του την ευρωπαϊκή πορεία της Θεσσαλονίκης μας και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της σε οικονομικό, πολιτιστικό, επιστημονικό, αθλητικό και τουριστικό επίπεδο κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία του Covid19. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθώ από τα πιο επίσημα χείλη για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη, αφού οι εμβολιασμοί είναι μια από τις αρμοδιότητες του κ. Σχοινά, και να του μεταφέρω την εμπειρία της Θεσσαλονίκης σε δημόσιες και ιδιωτικές ανοικτές και κλειστές υγειονομικές δομές. Είμαστε πολύ τυχεροί και πρέπει να είμαστε περισσότερο περήφανοι που ένας άξιος και ικανότατος συντοπίτης μας είναι επικεφαλής της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας.

tsavlis-shinas2


Κατά την παραμονή μου στις Βρυξέλλες είχα ακόμη την ευκαιρία να συναντήσω τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ κ.κ Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης / Manolis Kefalogiannis με τους οποίους είχαμε μια γόνιμη συζήτηση γύρω από αναπτυξιακά θέματα της Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον, η φροντίδα και ο αγώνας και των δύο για την πόλη μας στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλιου είναι αναμφισβήτητα διαρκή και έντονα.

 

Δείτε την απευθείας σύνδεση του κ.Δρόσου Τσαβλή από τις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντησή του με τον κ.Μαργαρίτη Σχοινά, στην εκπομπή "ΤΑ ΛΕΜΕ" της Χριστίνας Τσόρμπα και τα θέμετα που απασχόλησαν τη συνάντησή των δύο Βορειοελλαδιτών.