Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καλαφάτης: Οι τρίτεκνοι είναι συνεργάτες μας στον αγώνα για τη στήριξη της οικογένειας

Καλαφάτης: Οι τρίτεκνοι είναι συνεργάτες μας στον αγώνα για τη στήριξη της οικογένειας

από xper
δημοσιεύτηκε7 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Καλαφάτης: Οι τρίτεκνοι είναι συνεργάτες μας στον αγώνα για τη στήριξη της οικογένειας

ο

Η υπογεννητικότητα, η γήρανση και η μείωση του πληθυσμού, το δημογραφικό δηλαδή, αποτελεί εθνικό πρόβλημα που φαίνεται να απειλεί το μέλλον του έθνους μας.  Η στήριξη στις τρίτεκνες οικογένειες είναι εθνική υποχρέωση. Βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής. Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι διαρκές και ανυπόκριτο.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θεωρούμε τους τρίτεκνους συνεργάτες στον αγώνα για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Αντώνη Ντιούδη και μέλη της Ομοσπονδίας, εκπροσώπους Συλλόγων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο κ. Καλαφάτης ενημερώθηκε για τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας να χαρακτηρισθούν ως πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών για το ενδιαφέρον που επέδειξε, καθώς με παρέμβασή του προωθήθηκε συνάντησή τους με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μαρία Συρεγγέλα, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός γενικού σχεδίου εξεύρεσης λύσης στο Δημογραφικό.

Στη συνάντηση, εκτός του προέδρου της ΠΟΤ, παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου “Εστία Τριτέκνων” Νομού Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννα Μπουγιουκλή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου κ. Χρήστος Κολιώνης, το μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Αμυνταίου κ. Αντώνης Κοάτσης και η Νομική Σύμβουλος της Ομοσπονδίας, κ. Στέλλα Βαλάνη.