Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠεραίαΣυνθήκες ασφυξίας προκαλεί η καύση απορριμμάτων στα Τσαϊρια

Περαία:Συνθήκες ασφυξίας προκαλεί η καύση απορριμμάτων στα Τσαϊρια

από xper
δημοσιεύτηκε9 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μια μεγάλη έκταση έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο στην περιοχή Τσαΐρια του Δήμου Θερμαϊκού. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας της καύσης σκουπιδιών από τους Ρομά οι οποίοι μεταφέρουν  κάθε λογής αντικείμενα προκειμένου να αποσπάσουν τον χαλκό, που πωλείται στην μαύρη αγορά.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Περαίας βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. Η οργή τους ξεχειλίζει καθώς βλέπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα εστίες φωτιάς να ξεπηδούν από την περιοχή, φοβούμενοι για την ασφάλειά και τις περιουσίες τους.

Ο δήμος Θερμαϊκού σε μια απέλπιδα προσπάθεια απομακρύνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σκουπίδια από την περιοχή. Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ζητώντας από τις αρχές να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος
Ο οικισμός ουσιαστικά είναι άβατος. Οι σκηνές είναι στημένες σε μια έκταση, προσβάσιμη μόνο από χωματόδρομους, στο σημεία, των οποίων έχουν συσσωρευτεί λόφοι από σκουπίδια, μπάζα και άλλα υλικά.

Κοντά στα Τσαΐρια, σε μια έκταση 700 στρεμμάτων δρομολογείται η δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς. Φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την επένδυση.

Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων

Πηγή:ertnews.gr