Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Εκπρόσωποι Συλλόγων – Φορέων του Δήμου.

Επίσκεψη Στέλιου Πέτσα στο Δήμο Αμπελοκήπων–Μενεμένης

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Με την συνδρομή όλων μας πρέπει να προωθήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία»
από xper
δημοσιεύτηκε14 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη στο Δήμο Αμπελοκήπων–Μενεμένης.

υτ

Στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων (Δαμουλάκειο Δημοτικό Μέγαρο) υποδέχθηκε τον Υπουργό ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο  Υπουργός έχει ξεκινήσει κύκλο περιοδειών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα ώστε να ενισχυθεί η εμβολιαστική προσπάθεια και με τη συνδρομή των Δήμων. 

θ

Στη συνάντηση αυτή  ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δήμου όπως: απολυμάνσεις δημόσιων χώρων και κτιρίων, διεξαγωγή δωρεάν rapid και drive though test σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ καθώς και μεταφορά σε εμβολιαστικά κέντρα πολιτών (όσοι αδυνατούν να μετακινηθούν) και σε χορήγηση τροφίμων.

Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς επίσης ο Δήμαρχος ανέλυσε τις εξειδικευμένες δράσεις στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμου)  με πολλαπλές δράσεις για την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή με μεικτό πληθυσμό Ρομά και μη.

Αναλύθηκε ένα πλάνο με πιο στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας και την ενθάρρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν άμεσα, διότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

ι

Επίσης αναφέρθηκε η σημαντικότητα υλοποίησης του σχετικού προγράμματος «Πειθώ», το οποίο περιλαμβάνει ενημέρωση πόρτα- πόρτα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην ενημέρωση.

ι

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε: «Με την συνδρομή όλων μας πρέπει να προωθήσουμε με ταχύτερους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» έτσι ώστε να χτίσουμε τείχος ανοσίας μέσα στους δύο καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να ανακοπεί ή να μετριαστεί ένα πιθανό 4ο κύμα της πανδημίας. Εμείς συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά υλοποιώντας το σχέδιο που έχουμε, προκειμένου να φέρουμε θετικά αποτελέσματα».

ι

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Υπουργό ένα αναμνηστικό λεύκωμα «Φωτογραφίζοντας τους Αμπελόκηπους στα μονοπάτια του χρόνου».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Εκπρόσωποι Συλλόγων – Φορέων του Δήμου.