Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Δρόσος Τσαβλής:Γιατί απείχα από τη χτεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δρόσος Τσαβλής:Γιατί απείχα από τη χτεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

από xper
δημοσιεύτηκε31 July, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια
Κάθε χρόνο επιβάλλεται από το νόμο να γίνεται ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η διοίκηση έχει την υποχρέωση αλλά και την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο της για την προηγούμενη χρονιά.
   Είναι αντιληπτό από όλους ότι ο απολογισμός αυτός του έργου μιας ολόκληρης χρονιάς έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για όλους και κυρίως για τον πολίτη που δικαιούται να ακούσει τι έχουν να του πουν τόσο οι διοικούντες, όσο και οι έχοντες τη θεσμική και μεγάλη ευθύνη της αντιπολίτευσης. Η απόφαση μου, λοιπόν, να απέχω μαζί με άλλους 20 και πλέον συναδέλφους (οι 14 αποστείλαμε επιστολή οι υπόλοιποι όχι) από τη συνεδρίαση βασίστηκε σε 3 πολύ σημαντικούς λόγους:
1) Ο λαός της πόλης δεν θα μπορούσε να ενημερωθεί για τον απολογισμό, διότι ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά, από την αρχή της πανδημίας, τη μετάδοση των συνεδριάσεων από τη δημοτική τηλεόραση TV100, επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες τεχνικής φύσης, οι οποίες ασφαλώς και υπάρχουν, όμως δεν είναι ανυπέρβλητες. Απλώς δεν υπάρχει η βούληση για τη μετάδοση των συνεδριάσεων, διότι έτσι θα φαίνονταν στον κόσμο η γύμνια των επιχειρημάτων της διοίκησης και η δριμεία κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση. Το ίδιο συνέβαινε και επί δικής μου προεδρίας και μιλώ έχοντας εμπειρία και γνώση για το θέμα.
2) Ο νόμος ορίζει σαφώς ότι πρέπει να είναι ανοιχτή η διαδικασία στο κοινό και στους οικονομικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της πόλης. Οι προσκεκλημένοι φορείς στη χτεσινή συνεδρίαση ήταν ελάχιστοι, ίσα ίσα για να καλύπτεται η απαίτηση του νόμου, και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν είχαν λόγο παρουσίας, διότι δεν προσέφεραν κάτι στη διαδικασία του απολογισμού παρά μόνο τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση και την ευχή τους όλα να πάνε καλά την επόμενη χρονιά.
3) Το πιο σημαντικό όμως από όλα, κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν η κοροϊδία προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με την ακύρωση της τακτικής συνεδρίασης που θα ακολουθούσε την ειδική συνεδρίαση του απολογισμού, με το πρόσχημα του τεχνικού προβλήματος (κυβερνοεπίθεση το λένε) που βιώνει την τελευταία εβδομάδα ο Δήμος μας. Γιατί δηλαδή μπορεί να πραγματοποιηθεί η μία συνεδρίαση και δεν μπορεί η αμέσως επόμενη σε πέντε λεπτα; Ποιά η διαφορά στη διαδικασία; Η τεχνική υποστήριξη δεν αλλάζει. Ο λόγος είναι ένας και ξεκάθαρος. Στη συνεδρίαση που ακύρωσε η Διοίκηση, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα τοποθετούνταν και θα ασκούσαν έλεγχο και κριτική.
   Προφανώς ο κ. Δήμαρχος για να μην ακούσει "τα εξ αμάξης" για το "χακάρισμα" στο Δήμο και το μπάχαλο που προκλήθηκε από την ολιγωρία του και για να μην ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι ταλαιπωρημένοι από αυτήν την ιστορία δημότες (ο εσωτερικός έλεγχος που έπρεπε να λειτουργεί είναι αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου με βάση το νόμο και το νέο οργανισμό υπηρεσιών) ακύρωσε τη δεύτερη συνεδρίαση και φίμωσε έτσι τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού της πόλης.
   Για τους λόγους αυτούς, μη ανεχόμενοι την προσβολή από μία ανεπαρκή Διοίκηση, αποφασίσαμε να απέχουμε.
   Θα είμαστε όμως όλοι στις θέσεις μας στο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσουμε ευθύνες και να μπορέσει να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει στο Δήμο, όσο κι αν προσπαθεί ο Δήμαρχος να τα παρουσιάσει αγγελικά πλασμένα και ορθώς καμωμένα.