Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018

8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΩΡΑ: 20:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
από xper
δημοσιεύτηκε21 May, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια
Τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης (πρώην Κουλτουροβραβεία) εξελίσσονται σε ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Στόχος τους η βράβευση των καλύτερων παραστάσεων της χρονιάς, η απόδοση τιμής σε ανθρώπους του θεατρικού χώρου, η ενίσχυση τοπικών θεατρικών ομάδων.
 
Τα 8α θεατρικά βραβεία θα απονεμηθούν σε μια λαμπρή τιμητική τελετή, την Τρίτη 22 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Κολοσσαίον, Βασ. Όλγας 150, Θεσσαλονίκη.
 
Οι νικητές στις 16 κατηγορίες προκύπτουν κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας της Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από 36 ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό πεδίο.
 
Τα τρία σημαντικά «Βραβεία Κοινού» (42 χιλιάδες ψήφοι) προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των θεατώνμέσω του πολιτιστικού ιστότοπου www.kulturosupa.gr
 
Φέτος για τέταρτη χρονιά, διοργανώνεται βραδιά απονομής των βραβείων, με μουσικοθεατρικά δρώμενα, τιμητικά αφιερώματα, επώνυμους καλεσμένους υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, δημιουργού της παράστασης «Alexander the Great. Rock Opera»..
 
Η βραδιά θα είναι εξ΄ ολοκλήρου αφιερωμένη στη μνήμη της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη. Θα παρευρεθούν ο σύζυγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η κόρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για να παραλάβουν το τιμητικό βραβείο..
 
Φετινό –κεντρικό- τιμώμενο πρόσωπο είναι η σπουδαία ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη..
 
Τιμητικό βραβείο θα δοθεί επίσης στην Τίνα Στεφανοπούλου, ηθοποιό σκηνοθέτη και δημιουργός του θεατρικού χώρου studio NΕΜΕΣΗ (με έδρα τη Θεσσαλονίκη), πρωτοπόρα στη θεατρική διδασκαλία..
 
Τα ΘΒΘ τιμούν τη μνήμη του Γιώργου Λεμπέση, κορυφαίου θεατρικού παραγωγού που άφησαν εποχή τόσο οι παραστάσεις όσο και οι συνεργασίες του με κορυφαίους πρωταγωνιστές (θα παρευρεθεί η σύζυγος Νινέτα και η κόρη του Νταίζη Λεμπέση)..
 
Παρουσιαστής της βραδιάς ο κορυφαίος μουσικός, κειμενογράφος, stand up comedian Διογένης Δασκάλου..
 
Το χειροποίητο έπαθλο φιλοτέχνησε και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου και θα απονεμηθεί στους νικητές από εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου..
 
Τα Θ.Β.Θ. στηρίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ για τον σπουδαίο κοινωνικό του στόχο και εκπρόσωποί του θα το διαθέτουν προς πώληση στη διάρκεια της βραδιάς..

 Το ThessLife.gr

.

είναι χορηγός επικοινωνίας

και η Xper Media

χπερ

θα καλύψει τηλεοπτικά την εκδήλωση.

8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 (προσέλευση)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ