Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Κακοποίηση»

Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Κακοποίηση»

Σ.Μπεκατώρου: Ένας χρόνος από τη μαρτυρία που άνοιξε στόματα
από xper
δημοσιεύτηκε22 March, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα, που η κορυφαία αθλήτρια μας Σοφία Μπεκατώρου, συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις της, μιλώντας για την τραυματική προσωπική εμπειρία της.

Η εξομολόγησή της στάθηκε η αφορμή για να ενδυναμωθεί το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα, με πολλές γυναίκες να ανοίγουν τα στόματα, καταγγέλοντας τους θύτες τους. Απόψε, η Σοφία Μπεκατώρου, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε ημερίδα με θέμα Αθλητισμός και Κακοποίηση.

Στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Κακοποίηση», με σκοπό την καταπολέμηση φαινομένων παρενόχλησης και βίας στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα για την περιφρούρηση του χώρου του αθλητισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας το 27% των θυμάτων σεξουαλικής βίας, είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών. Στην πλατφόρμα #MeNow_MeToo του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, μπορούμε να υποβάλουμε ανώνυμα ή επώνυμα μαρτυρίες και καταγγελίες που σχετίζονται με κάθε μορφής σεξουαλική βία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ ertnews.gr