Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δ.Γαλαμάτης |Ίδρυση διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Δ.Γαλαμάτης |Ίδρυση διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Ανέγερση νέου κτηρίου της ΕΡΤ3
από xper
δημοσιεύτηκε6 January, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Την ίδρυση διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης για την ασφάλεια του δημοσιογραφικού επαγγέλματος προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης κατά την εθιμοτυπική συνάντηση, που πραγματοποίησε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι εντός του 2023 ολοκληρώνονται οι πρόδρομες εργασίες για την ανέγερση του νέου κτιρίου της ΕΡΤ3, στον υπάρχοντα χώρο, συνολικού εμβαδού περίπου 4.000τμ.

«Τον Αύγουστο του 2022, σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΑΠΘ είχα αναφέρει ότι θα προχωρήσουμε στην Ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια δημοσιογράφων. Οι ενέργειες έχουν προχωρήσει και το επόμενο διάστημα θα συγκαλέσουμε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, όπου και θα ανακοινώσουμε την ίδρυση του», είπε ο κ. Γαλαμάτης και συνέχισε: «Η δημιουργία του Κέντρου, όπως έχει διαφανεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και αναγνωριστεί από το σύνολο των οργανισμών παγκοσμίως είναι απολύτως απαραίτητη. Αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης και προάσπισης του δημοσιογραφικού έργου, αλλά και υποστήριξης των ΜΜΕ. Εντάσσεται δε στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών, που υλοποιούμε ως ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας Συντονισμού (Task Force) για τη Διασφάλιση της Προστασίας, της Ασφάλειας και της Ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης. Πρωτοβουλίες που έχουν αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από μια σειρά από κράτη μέλη ως πρωτοποριακές».

Για το νέο κτίριο της ΕΡΤ 3 τόνισε πως θα ανεγερθεί στον υπάρχοντα χώρο, επί της Λεωφόρου Στρατού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με εμβαδό περίπου 4.000 τ.μ., «έτσι ώστε μετά από πολλές δεκαετίες, το τρίτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης, να φιλοξενηθεί σε ένα περιβάλλον αντάξιο της ιστορίας, αλλά και του μέλλοντός του».

Παράλληλα σημείωσε πως για το επόμενο τρίμηνο η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προγραμματίζει δύο ημερίδες στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη αφορά την παιδεία στο Μέσα Ενημέρωσης, με στόχο την εκπαίδευση ώστε να διαχωρίζεται η είδηση από τη μη είδηση ή την ψευδή είδηση και η δεύτερη για το πώς αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ τα άτομα με αναπηρία.

Πηγή:ΕΡΤ3