Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεσσαλονίκη: Πασχαλινό bazaar για το Παιδικό Χωριό Sos Πλαγιαρίου

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινό bazaar για το Παιδικό Χωριό Sos Πλαγιαρίου

Πέμπτη 6 Απριλίου (11.00-19.00) στο Canteen Bar-Restaurant (Δημητρίου Γούναρη 7)
από xper
δημοσιεύτηκε6 April, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου διοργανώνει, για μία ακόμα χρονιά, την Πέμπτη 6 Απριλίου (11.00-19.00) στο Canteen Bar-Restaurant (Δημητρίου Γούναρη 7) στη Θεσσαλονίκη, Πασχαλινό Bazaar για την υποστήριξη του έργου του Χωριού.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις πασχαλινές αγορές τους, υποστηρίζοντας με κάθε αγορά τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, και να επιλέξουν από μία μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών, γλυκισμάτων, λαμπάδων για μικρούς και μεγάλους, και δώρων για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας  προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Προώθηση της Αναδοχής, σε συνεργασία με 5 Περιφέρειες στην Ελλάδα, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOSγια παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της, όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.