Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
μελι

14η Γιορτή Μελιού: η πιο «γλυκιά» γιορτή στη Θεσσαλονίκη

έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο πάρκο Ξαρχάκου
από xper
δημοσιεύτηκε27 October, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ξεκίνησε από σήμερα η 14η γιορτή Μελιού στο πάρκο Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη.

Πιστός στο ετήσιο «ραντεβού» του ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσκαλεί έως και την Κυριακή 29 του μήνα, τους καταναλωτές να πάρουν μια γεύση από την πολύ πλούσια γκάμα των πιστοποιημένων ελληνικών μελιών.

μ

Η φετινή χρονιά, ωστόσο, είναι από τις πιο δύσκολες που έχει αντιμετωπίσει ο μελισσοκομικός τομέας.

Όσοι Θεσσαλονικείς επισκεφτούν τη 14η γιορτή μελιού στο πάρκο Ξαρχάκου, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένα από τα πιο ποιοτικά ελληνικά μέλια.

μ

Οι λάτρεις του μελιού, αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων μέλισσας, μπορούν να ενημερωθούν απευθείας από τους παραγωγούς και να κάνουν και τις αγορές τους.

Η φετινή χρονιά ωστόσο, αφήνει πικρή γεύση στους μελισσοκόμους, με την παραγωγή να μειωμένη σε κάποιες περιοχές έως και 80%.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποδίδεται από τους παραγωγούς στις έντονες βροχές της άνοιξης και την ξηρασία του καλοκαιριού. Καθοριστικό είναι επίσης το πλήγμα που έχει δεχθεί ο κλάδος φέτος και από τις φυσικές καταστροφές.

Η φετινή γιορτή μελιού θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και πλαισιώνεται και με εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια και μουσικά συγκροτήματα.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

Πηγή: www.ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr