Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παύλος Ασλανίδης: Ντροπή & προσβολή των νεκρών μας, το τέλος της Εξεταστικής της Βουλής για τα Τέμπη

Παύλος Ασλανίδης: Ντροπή & προσβολή των νεκρών μας, το τέλος της Εξεταστικής της Βουλής για τα Τέμπη

Ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, πατέρας του νεκρού στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Δημήτρη, μιλάει στον 98.4 μια μέρα μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να τερματίσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.
από xper
δημοσιεύτηκε27 February, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

    Ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, πατέρας του νεκρού στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, Δημήτρη, μιλάει στον 98.4 μια μέρα μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να τερματίσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη.

   "Είναι ντροπή και προσβολή των 57 επισήμως νεκρών μας, αυτή η απόφαση που αποδεικνύει ότι μια κυβερνητική "μαφία" ενδιαφέρεται για την συγκάλυψη της υπόθεσης και πρωτίστως των ευθυνών του άλλοτε υπουργού, Κώστα Καραμανλή, μόνο που έτσι έκαναν του ίδιου και όσων θέλουν να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες, την θέση ακόμη χειρότερη" λέει ο Παύλος Ασλανίδης.

   Όπως αποκάλυψε, με καθυστέρηση 10 μηνών όταν τους επιτράπει να πάνε τελικά στη θέση Κουλούρι, "σε εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, δηλαδή σε σημείο ιδιοκτησίας του θύτη, όπου είχαν μεταφερθεί όπως-όπως και χύμα βαγόνια και υπολείμματα αντικειμένων και μελών των νεκρών μας, με τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας να έχουν εξαφανιστεί και να φυλάσσονται σε άλλο άγνωστο σημείο σε εμάς, έδωσαν στο ειδικό συνεργείο που με δικά μας έξοδα βάλαμε να ερευνήσει τα συντρίμμια, άδεια μόλις 10 λεπτών και όχι για την λήψη δειγμάτων, απλά σε 10 λεπτά, ότι προλάβουμε να φωτογραφίσουμε από το σημείο, 10 μήνες μετά!!!".

   Ο κ. Ασλανίδης μίλησε ακόμη για το μπάζωμα αυθαίρετα του τόπου του δυστυχήματος και την ανάγκη άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών του πρώην περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι έδωσαν εντολή για μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος, αλλά και την κυνική απάντηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στον ίδιο προσωπικά, ότι το μπάζωμα ήταν ένα μικρής σημασίας θέμα ηθικής τάξης. Όπως είπε, τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι σε πλήρη συσκότιση και απόκρυψη στοιχείων, μήνες μετά και παρότι τα στοιχεία από τις κάμερες για την φόρτωση τους έχουν σβηστεί, ενώ ελέχθει στα μέλη του Συλλόγου ότι θα ανακτηθούν, επί τόσους μήνες ανάκτηση δεν υπάρχει.

   Αποκάλυψε επίσης, ότι το πόρισμα του τεχνικού τους συμβούλου για την έκρηξη και την πυρκαγιά, του Βασίλη Κοκοτσάκη, κατατέθηκε στη πλήρη μορφή του, στις ανακριτικές αρχές, ενώ διευκρίνισε ότι στις 28 Φεβρουαρίου, ένα χρόνο από την φονική σύγκρουση των Τεμπών, ο ίδιος δεν θα παραβρεθεί στο τόπο του εγκλήματος, για τον ίδιο δεν υπάρχει κανένα μνημόσυνο, παρά η πλήρης δικαίωση του Δημήτρη του και των άλλων 56 νεκρών, με την απόδοση ευθυνών σε όλους τους "πρωταγωνιστές" της τραγωδίας.

   Κάλεσε για την ίδια ημέρα, όλους όσους θέλουν να τιμήσουν την μνήμη των νεκρών, σε συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

   Όπως τόνισε, χθες με απόφαση της ενισχυμένης πλειοψηφίας του 41% έκλεισε η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, χωρίς να έχουν εξεταστεί βασικοί μάρτυρες και το 90% των στοιχείων.

   Όλα αυτά, 8 ημέρες πριν κλείσει ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών.

   Αυτό και μόνο είναι μια τεράστια προσβολή των 57 θυμάτων και των οικογενειών τους.

   Έκανε τέλος έκκληση, να φτάσουν και να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στην πλατφόρμα change.org/Tempi 2023, με την απαίτηση των Ελλήνων πολιτών να σταματήσει η ασυλία πολιτικών για ποινικές ευθύνες, τονίζοντας, ότι μόνο στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, έχει πλέον την εμπιστοσύνη, ότι δεν θα γλυτώσει κανείς από τους υπεύθυνους.

   👉 Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://goo.gl/3US22m

   Διαθέσιμες τώρα οι εκπομπές & σε #podcasts 🔊Spotify https://open.spotify.com/show/6UfjLMs...

   🔊 Google Podcast https://podcasts.google.com/feed/aHR0... #krititvnadeis #antitheseis