Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οι «ΜΩΒ ΣΚΙΕΣ» της Μάγδας Κισσούδη στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι «ΜΩΒ ΣΚΙΕΣ» της Μάγδας Κισσούδη στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σάββατο 18 Μαΐου | στις 18:00 | περίπτερο 15 σταντ 34
από xper
δημοσιεύτηκε17 May, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

           Οι «ΜΩΒ ΣΚΙΕΣ» στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

ν

Πρόκειται για το νέο μυθιστόρημα της Μάγδας Κισσούδη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Γράφημα και θα το συναντήσετε στην 20η  Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 15 και στο σταντ 34.

μ

Η συγγραφέας του βιβλίου, θα βρίσκεται εκεί το Σάββατο 18 Μαΐου από τις έξι το απόγευμα για να γνωρίσει τους αναγνώστες της και να συζητήσει μαζί τους για τις ΜΩΒ ΣΚΙΕΣ.

ν

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Είναι μία μυθοπλαστική ιστορία που πραγματεύεται σημαντικές έννοιες της ζωής όπως είναι η αγάπη, ο έρωτας, η φιλία, η ευτυχία, το πεπρωμένο, η ανθρώπινη απώλεια, η γαλήνη στην ψυχή.

Με φόντο το θέατρο και τον χώρο της τηλεόρασης, μία ηθοποιός με όνειρα και φιλοδοξίες και μία απογοητευμένη δημοσιογράφος πορεύονται μαζί στη ζωή, γιατί της δένει μία αδελφική φιλία.

Μία φιλία που αν και δοκιμάζεται στις δυσκολίες αντέχει και δυναμώνει μέσα στον χρόνο. Οι δύο ηρωίδες αναζητώντας την ευτυχία τους, αναρωτιούνται αν βρίσκεται στους έρωτες, στην επαγγελματική καταξίωση ή στη γαλήνη της ψυχής.

Μέσα στην ιστορία του βιβλίου, αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην αληθινή αγάπη και τον παντοτινό έρωτα, αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της αγνής φιλίας, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα παιχνίδια, που στήνει η ίδια η ζωή σε συνεργασία με την μοίρα, ενώ ασχολείται και με τον σκληρό αγώνα για την επαγγελματική καταξίωση. Επίσης, προβάλλεται έντονα η αξία της εσωτερικής μας ισορροπίας και αν αξίζει η θυσία της για οτιδήποτε άλλο στη ζωή.

Το μυθιστόρημα αγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της κακοποίησης των γυναικών και της ανθρώπινης απώλειας. Άλλωστε, είναι αφιερωμένο στις γυναίκες που «έφυγαν» τόσο άδικα, από το βίαιο χέρι των συντρόφων τους.  

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ     

Πού μπορεί να κρύβεται η ευτυχία; Στους έρωτες, στην επαγγελματική καταξίωση ή στη γαλήνη της ψυχής;

Ποιος καθορίζει τις ζωές τους; Εκείνες ή το πεπρωμένο τους;

Πώς μπορούν να υπάρχουν κρυμμένες αλήθειες, μέσα σε μία αδελφική φιλία;

Τραγικές μοιραίες στιγμές, γίνονται σκιές, που ξέρουν να ακολουθούν τη ζωή… μια ζωή που ταλαντεύεται σε μωβ αποχρώσεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ν   Η Μάγδα Κισσούδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε δημοσιογραφία στο Κ.Ε.Φ.Κ.Σ.

Για 13 χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην σύνταξη και στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων, αλλά και ποικίλων ενημερωτικών εκπομπών.

Από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ποίηση και την λογοτεχνία.

Το 1999 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ», ενώ το 2018 το παιδικό χριστουγεννιάτικο μυθιστόρημά της «ΠΟΙΟΣ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ;» από τις εκδόσεις Γράφημα.

Το βιβλίο της ΜΩΒ ΣΚΙΕΣ, που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες.