Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Greece, a 365 - Day Destination

Η Ελλάδα απέσπασε το «Oscar» τουριστικών ταινιών [video]

Με το βίντεο του ΕΟΤ «Greece, a 365 - Day Destination»
από xper
δημοσιεύτηκε16 November, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το βίντεο του ΕΟΤ «Greece, a 365 - Day Destination» σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Τουριστικής Ταινίας 2018, CIFFT, της Διεθνούς Επιτροπής των Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών.

Μετά από επτά συνεχόμενες διακρίσεις μέσα στο 2018, η  ταινία κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού 136 χωρών που ψήφισε ηλεκτρονικά.

Η διάκριση συμβάλλει στην προώθηση και προβολή της χώρας μας διεθνώς ως ιδανικού τουριστικού προορισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, προωθώντας την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό «365 ημέρες το χρόνο», που σχεδίασε το Υπουργείο Τουρισμού και η Υπουργός Έλενα Κουντουρά και υλοποιεί διεθνώς ο ΕΟΤ.

H πολυβραβευμένη ταινία  του ΕΟΤ «Greece, a 365 - Day Destination»  σάρωσε στην κυριολεξία  στη ψηφοφορία κοινού στην οποία συμμετείχαν 29 ταινίες από όλο τον κόσμο και ψήφισαν πολίτες από 136 χώρες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της CIFFT: «Η ελληνική ταινία άφησε καθαρά πίσω της όλες τις υπόλοιπες υποψηφιότητες». Η υποβολή της υποψηφιότητας του ελληνικού  video στην Επιτροπή CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων έγινε από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Αυστρίας όπου και η έδρα της CIFFT.
 

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, στο Αυστριακό Εμπορικό Επιμελητήριο της Βιέννης.

Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας.

kioykas